Camper voordelig belastingtarief

Bij het ontwerpen van u camper is het in de meeste gevallen van belang dat rekening wordt gehouden met de eisen die worden gesteld door de belastingdienst aan een camper, zodat u gebruik kunt maken van het voordelige belastingtarief voor campers. Zo verdient u bij het ombouwen van uw bedrijfswagen naast een mooie camper, ook nog eens een extra belastingvoordeel.

In onderstaand overzicht vindt u de gestelde voorwaarden:

  • De camper dient te zijn voorzien van een tweepersoons slaapplaats deze moet deze tenminste 180 cm lang zijn en tenminste 110 cm breed.
  • Als het 2 aparte slaapplaatsen zijn, dan moeten deze slaapplaatsen tenminste 180 cm lang zijn en tenminste 60 cm breed;
  • Er moeten vaste en afsluitbare opbergfaciliteiten aanwezig zijn;
  • Er moet een vast keukenblok aanwezig zijn met een werkblad van tenminste 60 cm hoog zijn, voorzien van een ingebouwde (uitneembare) watervoorziening met een spoelbak, kraan, afvoer en een kook toestel.
  • Alles moet op een normale wijze bereikbaar en bruikbaar zijn.
  • De ruimte waarin het woongedeelte zich bevindt moet een rechthoekig blok kunnen bevatten met een hoogte van tenminste 170 cm over een lengte van tenminste 200 cm en over een breedte van tenminste 90 cm. Dit is de ruimte vanaf de bestuurders en bijrijders zitplaats.
  • Als uw binnenruimte van fabriekswege geen hoogte heeft van 170 cm, ( de kleine bedrijfs wagens), maar wel tenminste een hoogte van 130 cm dan mag u de binnenruimte verhogen tot tenminste 170 cm over een lengte van tenminste 100 cm en een breedte van tenminste 90 cm.

Dit kan dan bijvoorbeeld door middel van plaatsing van een hefdak of een vast verhoogd dak.

U kunt alle eisen uitgebreid nalezen op de site van de belastingdienst.
Verzoek Motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief

» Terug naar de informatie over Camper in en ombouw